kom hem klockan fem imorse...

Jag, Mirandah, Emma, Malin och Tessi satt först hemma hos Mirandah och rökte lite vattenpipa och drack alkoholhaltiga drycker.. jag drack som sagt corona, mycket gott! Sedan bar det av till gamla stan där vi hoppades på att komma in på ett ställe som hette Huset innan de tog inträde.. men sådan tur hade vi icke! Så Tessi var tvungen att dra hem för hon hade tydligen inte råd med inträde men vi resterande gick in.. där inne hörde jag inte särskilt mycket r'n'b kan jag lova men det var rätt soft i alla fall.. rätt okej house.. mycket folk eftersom det var helgen efter löning men schyst ändå, okej priser och sådär..
Väldigt kul kväll var det i alla fall! Sen fick jag tyvärr ont i huvudet och klockan var väl runt två någonting så då drog jag hem till henke och mackan där jacke var och sen två kollegor till dom.. sen kom även jonas och hans kompis dit. Och jag var redigt berusad så jag la mig på golvet och vilade en stund.
Vid fyra snåret bestämde vi oss för att åka hem... kollade upp bussar och allt det där, tre byten tror jag att det var?
men trötta som vi var, jag och herr jakob, somnade vi till och från på bussen vilket resulterade i att vi åkte på tok för långt... så vi började gå mot östra och som tur var så åkte det förbi en taxi som var ledig.. så vi tog den istället för att gå helt långt till tunnelbanan! För långt dit var det kan jag lova haha...

Bilder kommer på måndag tror jag, hade ingen kamera själv men Mirandah, Malin och Emma hade varsin! Ska bli kul att se bilderna, undrar verkligen hur de kommer se ut nu... när man e nykter.... *host host*

Idag har jag och Jacke bakisdag! Vi har ätit tacos, kollat på southpark och sen The day after tomorrow... sen har vi även gjort bananer i ungen med choklad i !

Fredag med utgång!

Idag är det utgång som gäller med förkrök hos Mirandah! Vi är ett x antal tjejer som ska ut till ett ganska nyöppnat ställe i gamla stan! Där ska det tydligen finnas två barer, två dansgolv och så spelas det house och R'n'B... skulle tydligen vara helt okej?  Dock så tvivlar jag på att de spelar den sortens house som jag gillar men va fan.. jag ska ut och ha kul i alla fall! r'n'b funkar alltid... , dessutom skulle stället tydligen ha billig öl, vilket jag itne bangar på haha :) ska bli väldigt skoj, har inte varit ute på jätte länge! Ska dricka corona ikväll, som numera är min favoritöl! mjau ser framemot detta, fast ajg har inget kul att ta på mig ikväll :/ får rota igenom lådorna snart... dax att duscha!

image82

Hemma igen

Kom hem för en stund sen, har shoppat lite idag! Ett par gråa nike mjukisar och en truckerkeps som jacke ska få rita på :) Mirandah köpte nya träningskläder som och var väldigt nice.. jag fick agera spårhund idag haha.. hittade allt åt Mirandah ... humm vi fikade även i kungsan med varsin latte väldigt trevligt.
Sen åkte vi hem till henne och käkade mat med Malin och tog lite kort.. hade med min kameran ju! Dock blev tyvärr inte så många bilder bra på mig.. men det är itne så lätt när man inte är van vid systemkameror att ställa in ljus och annat... har ju hållt på med det där i nästan tre år så jag har ju lärt  mig rätt bra i all fall!  Lägger upp lite bilder nu men inga är redigerade!


här vinns ingenting inte...

blä jag vann ingen skinnjacka :( haha.. inte för att jag var trodde det men ändå.. hade vart kul och få en skinnjacka eftersom jag inte har råd med en själv! jaja så var det med det....

Idag ska jag in till den stora staden och träffa Mirandah! Skulle gå och kolla mjukisar till henne som hon ska ha på träningen! Jag vill också ha nya mjukisar, hatar mina! De ser inte alls hiphop ut som jag vill att de ska göra, vilket de gjorde i början men nu har de tappat formen helt och är jätte stela.. jävla ecko haha...
Ska nog ta med mig systemkameran in till stan, för det är soligt och fint ute! vet bara inte riktigt vad jag ska ha den i? Vill inte ha den fula kamera väskan, och uppsalareggaefestival väskan har så små hantag så man kan inte ha den på axeln... humm detta måste lösas innan jag åker. Måste käka frukost nu!

Tacos och ratatouille

Jag och Jacke har då ätit tacos till middag, väldigt gott! Nästan lite för gott... tryckte i mig den sista som om jag inte visste när jag skulle få äta igen... jag måste sluta med detta groteska ätande! Eller alltså jag ska ju inte sluta äta, men däremot sluta äta för mycket hela tiden!! Nej usch på mig... hur kan jag stoppa i mig så mycket? Nog för att jag har bra ämnesomsättning och knappt lägger på mig något, men min ämnesomsättning lär väl ha en gräns tror jag... Nej på med självdiciplinen igen! Gah!

Har kollat på filmen ratatouille också, der var en bra och mysig film! Och sjukt snyggt animerad, oh my god säger jag bara.. Pixar blir bara bättre och bättre! Längtar till nästa film Wall-e ! haha den söta lilla roboten...

färgning på G

Ja då är färgningen igång.. verkar dock inte som att mina ögonfransar vill ha färgen på sig? Känns inte som den fastnar? Jätte irriterad för jag har rätt långa ögonfransar och det skulle vara jätte fint om de fick lite färg bara så slipper man se ut som en ögonfranlös ... Ögonbrynen suger i sig färgen däremot men de är också viktigast, tycker det är så drygt att måla ögonbrynen! Ska fixa formen på de sen också, laddar kanske upp en bild på det laterrrr....


image73image74
sexy.... grrr hela kitet

Skinnjackstävlingen avslutas idag...

Japp KENZAS tävling slutar idag som rubriken säger, och jag hoppas verkligen att jag vinner! :) inte för att jag tror det haha... är ju sjukt många som är med och hon ska dra en vinnare! hmm.. jaja får väl hålla tummarna...

Idag ska jag nog mest ta hand om mig själv, Jacke köpte den riktiga hela förpackningen med ögonbrynsfärg när han var i Täby Centrum igår så idag ska det färgas! Sen ska jag nog åka och sola i täby också, behöver det för min dumma hy... ska även fixa ögonbrynen efter färgningen , bäst att göra det i dagsljus för då ser man precis allt i spegeln, vilket inte alltid är så skoj men bra när man ska plocka brynen i alla fall! Ska träna senare också, styrka och koreografi.. ska ta en lång stretch efter det också.

Gud vad jag längtar till intensivkursen på balettakademien! Åh jag har världens bästa mormor! <3



Jag fick förövrigt spela sen igår efter att jag lekt höna! Haha.. det behövdes visst inte så mycket övertalningsförmåga...

Tv-spel

Dumma jacke låter inte mig spela :(
därför ska jag låta som en höna i hans öra nu...

Dans & Musik

Nu har jag fixat lite här hemma och eh.. dansat samtidigt haha.. har tagit på massa reggae och dancehall och lite hiphop... och jag har i princip flugit omkring och freestylat i hela lägenheten haha... Det är så underbart! Jag bara måste fortsätta med det här och komma in på någon dansarutbildning! Jag har även märkt nu att jag kan göra massa spännande saker och tekniker när jag lever mig in i dansandet utan att tänka på vad jag gör nästan, när jag bara flyger in i min egen värld och låter mig musiken ta mig hur långt som helst... åh vad jag behöver en lokal att träna i! Vardagsrummet är inte tillräckligt stort för mina vilda dansbravader och tilltag, vare sig det är hiphop, dancehall, afrikanskt, house, jazz eller balett! Jag vet att jag kan bli något bara jag satsar till 1000, för jag känner dansen i kroppen och själen! Haha gud vad jag låter blödig men det är sant!
Dansa är underbart!

Förresten så heter det högsta talet en dekiljard
Det skrivs ut såhär: 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000

det är 63 nollor haha... bara så ni vet...

Tankspridd, och intensivkurs fixad!!!

Ja jag har varit hos min käre mormor idag och städat lite, och fått lite cash och mat haha.. Alltid trevligt och komma hem till henne, hon har alltid saker att berätta och prata om.. och så får man fika! Gulle mormor! men i alla fall så satt vi och prata om min framtid, vad jag vill göra efter skolan osv.. så berättade jag om balett/modern/jazz intensivkursen och att jag inte hade råd med den och att jag troligtvis måste låna pengar av mamma och pappa till den. Och att körkort vill jag inte ens ta nu... så det behöver jag i alla fall inte oroa mig för, kommer nog inte ta körkort på några år i alla fall... Då sa min mormor att istället för att betala körkortet så betalar hon min intensivkurs på balettakademien som studentpresent! :D yay! Så nu är det ordnat, så otroligt skönt!

haha var lite tankspridd på vägen hem från mormor också.. först skulle jag köpa ögonbrynsfärg på kicks innan jag tog bussen hem, stressad var jag som tusan, och köpte refill istället för hela paketet! Så nu går det inte att färga brynen aaah.... sen så när jag väl är på bussen hem med en stor & tung papperskasse som är full med grejer som jag fått av mormor och hennes födelsedagspresent till jacke, ja då åker jag förbi min egen busshållplats för att jag är så tankspridd! Haha blir så trött på mig själv ibland... jaja fick i alla fall en redig promenad ...


mjau

Dagens:
Dryck: kaffe och cola
Kläder: baggy!
Humör: glad o tankspridd
Positiva: intensivkursen i princip betald :D
Negativa: måste plugga...
Mat: kantarellcrêps (stavning?)
Låt: buju banton  -  better must come
Danslektion/er: fortfarande inga.. LÄNGTAR

so you think you can dance?

Japp, första avsnittet var nyss.. såg flera jag kände igen och några jag dansat för, väldigt skoj :) fast tyvärr så var det inte fokus på någon av just dem såklart men men.. äntligen har det börjat i alla fall!
hinner inte skriva mer nu för jag och jake ska kolla på Transformers på projektorn.. Hemmabio! :D


Ny design

Japp som ni ser har jag gjort en radikal förändring med min bloggdesign, och jag måste säga att jag är väldigt nöjd!
Vad tycker ni?

Jag hade lite hjärnsläpp ett tag och visste varken ut eller inte, och då fick jag hjälp av Jacke med idéer som gjorde att den blev som den blev, tack så mycket älsk!
Jag gillade inte den förra designen för den var så mörk, men som sagt, nu är jag supernöjd med designen (och mig själv haha)!

Dagens:
Dryck: cider
Kläder: hade tighta jeans förut men bytte till mjukisar
Humör: glad
Positiva: min nya design hehe
Negativa: ont i huvudet
Mat: påsklunch hos J's mormor & morfar
Låt: någon house låt
Danslektion/er: inga alls :'( längtar !!

Tävling skinnjacka

Japp finns chans att vinna en ny svart eller brun skinnjacka på Kenzas blogg.
De är jätte snygga och kommer från Jofama.

HAHAHAHA !!!

Alltså allvarligt, jag har aldrig kollat särskilt noga på strutsar men jag sitter här nu och garvar sönder... fan vad dom ser roliga ut!! Jag och Jonas sitter och diskuterar dom på msn nu.. ingen av oss tror att dom är särskilt smarta, jag har faktiskt för mig att de har en hjärna i storlek med en jordnöt? Jonas sa en mkt , eeh, bra sak också "auran avspeglar deras handlingar" , hmm va? Haha... Här kommer lite smakexempel haha:

    

Och här kan ni se en struts dansa:




 


Balettakademien & bröllop

Mirandah ringde mig igårkväll och berättade att hon funnit en trevlig nyhet på balettakademiens hemsida. Så jag gick in där idag också för att kolla det jag med, och det var som Mirandah sa: balettakademien startar en street/hiphop inriktad linje på den förberedande danslinjen! Plus att jag såg att de har intensivkurser i balett, jazz och modern dans! Det är tre pass per kväll i två veckor. Vilket tydligen ska vara jätte bra att gå innan man söker, jag måste dock låna pengar av mina föräldrar till det i sådana fall tyvärr... :/ men men jag hoppas att det kommer gå, för jag vill verkligen verkligen verkligen komma in på en dansutbildning till i höst! Nu får jag inte lata mig på lovet, måste både träna och plugga! Dags att skaffa sig ordentlig självdiciplin!


image59

Sitter nu i alla fall och kollar på Girls of the Playboymansion , och idag är tjejorna på Jamaica där Hollys syster ska gifta sig. Och jag började tänka på vart jag skulle vilja gifta mig om jag någon gång gör det, och jag tror faktiskt inte att jag vill gifta mig i kyrkan eftersom jag inte är särskilt kristen av mig. Det känns fel på något sätt då, även om det är väldigt vackert. Samtidigt är det väldigt dyrt för alla gäster att åka utomlands, men för det första så gifter man sig bara en gång (förhoppningsvis haha) och för det andra så behöver man faktiskt inte ha ett stort bröllop, det räcker med familjen och de närmsta vännerna tycker jag. Hela tjocka släkten som man ändå aldrig träffar, vad ska de egentligen dit och göra? Eller det är väl trevligt det med... men fortfarande... jag vill också gifta mig på Jamaica haha!

image60


Dagens:
Dryck: söderte
Kläder: pyjamas haha
Humör: uppåt
Positiva: upptäckten på balettakademien
Negativa: pengabrist
Mat: frukost och snart en melonbit
Låt: exodus - bob marley
Danslektion/er: inga alls :'(


Projektor

Jacke har nu köpt sin efterlängtade projektor.. och han är som ett barn med sin nya leksak haha..
Henke har kommit hit också för att dricka öl och leka med den nya leksaken också..
Själv så ska jag göra fruktsallad om en stund! Har precis ätit kycklingkebab så jag måste smälta maten ett tag först innan jag påbörjar skärandet av frukterna. Jag ska salladen av färska frukter och inget konserverat, har köpt apelsiner, päron, äpplen, melon, bananer och annanas. Fast nu ljög jag lite, annanasen är på burk, men annars så är alla frukter färska! Har en känsla av det lär vara nyttigast? Slänger upp någon bild senare..
Idag fyller min kära fader år också, så honom ska jag ringa och gratta nu!


tjingeling pling pling!

image58
Bild jag tagit i skolan..

Inge mer glass i stora lass...

... dags att bli nyttig, på riktigt!
Jag menar, jag dansar 6 dagar i veckan, sammanlagt bli 13 timmar i veckan ungefär. Jag äter dessutom inte nöt och fläskkött så jag har ganska vegetarisk kost och älskar alla grönsaker, baljväxter och frukt.
Men min stora last glass och choklad har spårat ur... redan nu har jag klämt i min chokladglass igen och nu får jag ta och hejda mig, Det är dags för en skärpning. Jag orkar inte må dåligt längre av sockeröverdoser. Dessutom får jag sämre hy av allt fett och socker som är i glassen och chokladen...

Så jag har bestämt mig att choklad, glass, cola och andra onyttigheter får endast förtäras på helger! Och bara helger! Förutom nu i helgen för då får jag inte äta något onyttigt alls, eftersom jag redan klämt i min helgens dos av socker. Men fruksocker är okej, en hälsosam god fruktsallad kan jag unna mig, för det är inte onyttigt!

OCH DÄR MED BASTA! 
får dokumentera här hur det går.

Får lägga till en ny kategori till Dagens: sockerintag!

image57



Nytt dansschema

Eller snarare lite ändringar, nu ser schemat ut såhär:

Måndag: 17-18.30 House, 18.30-20 House
Tisdag: 17-18.30 Balett, 18.30-20 Hiphop
Onsdag: 18.30-20 Jazz, 20.30-21.30 Akrobatik om jag vill
Torsdag: 16.45-18.15 Commercial hiphop
Fredag: 17-18 Dancehall, 18-19.30 Streetjazz
Lördag: -
Söndag:
14-15.30 Modern och nutida dans 16-17 House

Ja den understrukna är den nya, och om vi får tag på lokal snart så kommer jag nog ta bort housen på söndagar och åka till den då. Jag och Mirandah måste ha en lokal till sommaren också när danscenter är stängt och vi ska ju ner till Gotland i slutet av sommaren och vara lärare i Dancehall. Det ska bli väldigt spännande men också väldigt läskigt! Tänk så tycker eleverna att vi suger eller att koreografin är tråkig? Vi får helt enkelt se till och göra rätt svettiga koreografier... haha.... Det ska nog gå bra tillslut.. så länge vi förbereder oss bra. Men innan dess måste jag koncentrera mig på Vårshowen med Danscenter... och på antagningarna och proven till dansutbildningarna.. och skolan... Rätt mycket men jag ska nog se till att ordna allt...

Glass i stora lass

Ja jag är helt galen i glass, speciellt chokladglass...
Nu har jag i alla fall smakat tre smaker av Ben&Jerrys och de tre är: Chocolate Therapy, Chocolate Brownie Fudge och Cookie Dough... Den senaste smakade jag igår, och det är vanilj klass med chocolate chip cookie deg om någon förstår hur jag menar? Den tyckte jag var okej men inte en smakorgasm som de två första. Jag har även kommit fram till att min favorit av de jag smakat är Chocolate Brownie Fudge, helt underbar! Kan inte bli bättre för en chokladälskar som jag. Och jag som ska vara hälsosam dansare... yeah rrright...


 

mums!        mums!       mums!





Dagens:
Dryck: kaffe
Kläder: mjukis
Humör: uppåt
Positiva: LOV & mitt historia arbete är klart
Negativa: att min hy fortfarande e knas
Mat: mackor med hummus och avokado
Låt: kingston town - Alborosie
Danslektion/er: commercial hiphop 16.45-18.15


Päls eller inte päls?

Åh jag blev så irriterad när jag råkade klicka in mig på en 15-årig tjejs blogg, där hon "kritiserar" denna blondinbellas politiska åsikter, i alla fall två av dom.

Det ena av dom två sakerna var frågan om päls, tydligen så tycker blondinbella att man ska ha päls och hon har tydligen flera själv. Då börjar denna 15-åring gagga på om att köttproduktionen skulle öka, alltså att fler djur skulle slaktas and so on om vi tillåter riktiga pälsar (förövrigt så är päls tillåtet, bara inte vissa sorts pälsar så som pälsar av utrotningshotade djur). Men då är det ju kanske dags för ett uppvaknande här, sen när gör man dyra pälsar av kor, grisar, hästar och höns? De som är emot pälsindustrin är inte emot den på grund av att köttproduktionen skulle öka, utan att de djur som man faktiskt använder (ex. minkar, kaniner, chinchillor osv.) har de väldigt, väldigt dåligt. De måste sitta i alldeles för små burar och är endast uppfödda till att bli päls, för att sedan gasas ihjäl eller dödas av en rejäl elstöt. Jag diskuterade även detta med min pojkvän och jag var först väldigt upprörd över begreppet "gasas till döds". Men då sa han att det nog är det mest humana sättet, att det troligtvis inte är någon gift gas som gör att man dör i svåra smärtor utan snarare som en för stark narkos som gör att man bara somnar in, vi vet dock inte om det är så men det låter mest troligt som sagt. Jag är ändå emot pälsfarmer med tanke på de små burarna och dess enda syfte, men Jacke ställde en mycket intressant fråga då; "Skulle du fortfarande vara emot det om t.ex. minkarna fick gå fritt, ungefär som frigående hönor och ha ett normalt 'minkliv' innan de dödades?"  Detta är en mycket intressant fråga!
 Eftersom att både kor och grisar och höns föds upp i det enda syftet till att bli mat, varför kan då inte minkar med bättre levnadsvillkor få bli uppfödda till att bara bli päls?


Oj så här politisk har jag nog aldrig varit? haha...
men om ni undrar mer så gå in på djuren rätt.
Nej jag borde egentligen börja göra mitt historia arbete nu istället för att skriva här...

Alla min tankar..

...är hos dig och din familj idag Ida.
Säg bara till, vad det än är, jag finns här.

jag mår illa...

Jag är så arg på mig själv, att jag aldrig lär mig?!
Jag åt jätte god och troligtvis nyttig pastasallad för ett tag sen, eftersom jag ska iväg och dansa. Salladen innehöll: gurka, tomat, ostkuber, färska champinjoner, avokado och pasta skruvar. Mums!
Sen hade jag förstås köpt en Ben&Jerrys.... Denna gången köpte jag en ny smak dock, eller egentligen inte ftersom det var chokladglass, men istället för kakdeg och annat i så var det brownies, kan man bli tjockare?! Och jag åt inte lite heller, utan jag åt upp nästan allt! Nu har jag ont i magen och den är helt spänd för den är så full med grejer.... Och jag mår illa...

Min synd: Frosseri


  

vaddå snö?!

Ja när vi tittade ut genom fönstret imorse så var det värsta vinterlandet utanför... Jag som vill ha sol och torrt.. Men NEJ... det ska vara snö. Usch och fy och blä för snö...

Är väldigt trött idag eftersom när jag hoppade in i duschen igårkväll var klockan över tio och då började Jacke kolla på en film, som han var tvungen att se klart, så jag fick se klart den med honom.. Filmen heter "The Exrocism of Emily Rose" översatt till svenska så heter det "Besatt". Det är en film baserad på en verklig händelse och den var väldigt läskig.. och jag hade väldigt svårt att somna efter :( Så det blev ganska sent igår i alla fall.


Dagens:
Dryck: oboy
Kläder: träningskläder
Humör: uppåt
Positiva: har fått mitt nya betalkort nu!
Negativa: att jag är så trött
Mat: mackor med hummus och gurka
Låt: She usta be - Devin the Dude
Danslektion/er: balett kl 17, sen hiphop kl 18.30-20



korv med bröd!

Idag har jag ätit fyra korv med bröd till middag, väldigt gott måste jag säga!
Dansade house idag, gick väl helt okej men jag känner att jag måste träna rätt mkt på olika tekniker.. och min koordination .. Mirandah, vi behöver verkligen verkligen verkligen en träningslokal! Det är faktiskt vikrigt, för er som inte förstår, med egen tid för personlig utveckling, annars får man itne ut så mkt av lektionerna som man skulle kunna få... Jag vill bli bäst! Vissa människor säger att dans är så enkelt, och tror att det inte krävs så mycket, att man bara leker runt ungefär.. Nästan som att de inte hyser respekt för någon annan passion utan bara viftar bort det som om det vore en barnslig sak. Detta är något som stör mig väldigt mycket faktiskt, för dans kräver så otroligt mycket av dig, både fysiskt och psykiskt. Kordinationen måste vara på topp, hälsa, kondition, kvickhet, snabbtänkt, bra minne, vighet, smidighet, ja alla fysiska element krävs och väldigt mycket psykiskt, att tänka på andningen,

Har massa saker jag måste göra men lite tid.. gaaah.. för mycket i skolan just nu! Förövrigt så är jag jävligt trött på naiva människor, vissa saker får man faktiskt ta och lista ut själv. Jag är inte arg på någon specifik utan jag är bara, som sagt, jävligt trött. (ursäkta mitt ovårdade språk)


image48 I skolan idag...

ny vecka!

Ja det känns faktiskt väldigt skönt med ny vecka måste jag säga.. förra veckan var bara ett stort kaos känns det som... Igår var också en dålig dag som ett avslut på den dåliga veckan haha.. Kan skratta åt det nu men igår var jag faktiskt inte alls glad måste jag säga. Speciellt för att min hy varit en mess på det senaste, och det är det värsta jag vet.. Men men det hände i alla fall en bra sak igår, och det var när jag prövade på modern dans! Vad ska man säga om det egentligen? Det var väldigt..... intressant... och .... flummigt? Rullade runt på golvet den första kvarten, behöver jag säga mer än så? Läraren som förövrigt var vikarie denna gången tyckte jag jätte mycket om, hon hette Mira Mutka och har gått på danshögskolan, hon var väldigt rar faktiskt, för rar är det bäst beskrivande ordet för henne som jag kan komma på. Hon påminde lite om min ena storesyster Caroline till utseendet, och lite till personligheten. Sen efter den lektionen så hade jag House, och det gick inte så bra igår...
Jag vill inte vara så negativ så jag måste faktiskt tillägga att det var SOL igår! Underbart! Hade verkligen längtat efter solen.

image47

Dagens:
Dryck: apelsinjuice
Kläder: träningskläder
Humör: på ganska bra humör
Positiva: house ikväll!
Negativa: people change...
Mat: mackor med hummus och gurka!
Låt: circle - marques houston <3
Danslektion/er: house kl 17, sen house igen kl 18.30-20

Hupp! Pockah!

Idag har jag gjort flertalet saker, jag har bland annat; varit på danshögskolan, shoppat, blivit skrämd av en handtork, lagat mat med Mirandah, tränat, kommit på ett nytt ord och sedan åkt kommunalt..

Jag kan börja att förklara det första, danshögskolan: Det var som tidigare sagt öppet hus på danshögskolan idag, så jag och Mirandah tog tillfället i akt och åkte dit för att få lite information. Detta gick väldigt bra och jag kommer defenitivt söka till deras Danspedagoglinje som är tre år lång med inriktning street... Fast jag tror inte att jag kommer komma in eftersom de flesta som faktiskt blir antagna redan har gått en ettårig [förberedande]danslinje, såsom danscenters eller balettakademiens etc. Men det skadar ju inte att söka, plus att det är en god erfarenhet..
En sak gör mig dock lite ledsen, och det är att inriktningen street bara finns vartannat år om jag förstått det rätt, för nästa år kan man bara söka med inriktning folkdans, klassisk balett och Modern och nutida dans... = /
 Men jag ska som sagt i alla fall söka dit, för man vet aldrig!

Idag har jag även köpt ett par nya bamboo örähängen som var större och guldigare, för en tredjedel (!) av priset som jag fick de första för! Grrr..... Hittade dessa på en liten secondhand affär som även sålde nya prylar en bit ner på Ringvägen, en väldigt mysig och harmonisk butik måste jag säga! Mirandah hittade ett par flummiga och förvirrande örhängen där för endast 25 kronor, och sedan ett par funky pumps bland secondhand prylarna för bara 20 kronor! Underbart tyckte vi.

Det nya ordet: Hupp = att hoppa uppåt (då istället för att hoppa åt sidan, bakåt eller framåt)


image46
<3

home again, lite bättre, lite vigare

Japp har kommit hem nu.. båda lektionerna var superkul och nyttiga, gick bra på båda också.
På dancehallen körde vi massa wines och rumpskak och annat kul.. lite på diagonalen med freestyle så man fick vara hur vild man ville (och ja det blev väldigt svettigt) sen började vi på en ny koreografi. Gillar den nye dancehallläraren skarpt. Hon är riktigt duktig.
På streetjazzen med Daniel så gick han igenom det vi började på förra gången en gång till eftersom många vart borta. Men det var bara bra för mig för nu sätter jag det vi gjort riktigt bra.
men det bästa av allt var att Mirandah var tillbaka på träningen! Det är jag väldigt glad över, har saknat henne där väldigt mycket!

 osminkad i skolan :)

Imorgon ska vi på öppet hus på Danshögskolan. Då kan man få lite information om vad som krävs för att söka dit och om det verkligen är någon idé, kommer i och för sig söka ändå, men... ändå haha...
Sen ska vi på stan ett tag, måste inhandla en ny mascara för min är helt torr nu och ett par nya bamboo örhängen, för de jag fick av Jacke för några veckor sen har blivit silver istället för guld (!?).

Nu kommer jag nästan ner i spagat! Det är inte långt nu och det gör inte lika ont haha!
Ser dock kefft ut på bilden för det är ett hack i spegeln, eller alltså, två speglar som möts!
image43
Du är tillbaka kompis <3
Men du, hur i helvete ska vi fixa två till som vill ha en studiecirkel??? Det är bara vi som är seriösa god damnit!

mobilbloggar

Sitter på tåget nu.. Är på dåligt humör IGEN? Har i och för sig sina anledningar.. Längtar tills jag går ut skolan och kan slippa vissa ställen.. Men jag blir faktiskt glad när jag tänker på att jag är på väg till dancehallen och ska få lite utlopp för mina känslor! Utan dansen hade jag varit väldigt misserabel . Jag ska fan i mig bli bäst

sneakers <3

Jag älskar sneakers, dock så har jag inte pengar till att köpa de jag skulle vilja ha, men skulle jag vara rik... skojar inte om jag säger att jag skulle ha en lägenhet som Jackes bara till att ha sneakers i... Fy fan vad härligt!
Jag är precis som de flesta andra när det gäller shopping... vill bara ha mer mer mer! Dock så tror jag inte att shopping ger dig mer är tillfällig lycka men jag har ju dansen och andra saker som ger mig riktig lycka så att säga, så detta skulle bara vara ett stort plus i kanten ! Haha jag är så löjlig men sneakers är ju en viktig del i en hiphoparen klädsel oftast.. man kan ha hur slitna kläder som helst bara ens sneakers är skinande! Åh jag vill ha fler... jag är förstås väldigt nöjd med de jag har nu för de är skitsnygga... men det finns många andra jag vill ha kan jag lova!

Här är några av de jag vill ha :

       

Som ni ser så är jag mest inne på Nike för tillfället, speciellt färgglada för de är så coola! Haha...

Dagens:
Dryck: kaffe, snäll amanda!
Kläder: bruna mjukisar, å den bruna adidaströjan
Humör: på ganska bra humör
Positiva: det braiga humöret
Negativa: att visa ljuger
Mat: pasta med färssås!
Låt: amandas skönsång
Danslektion/er: dancehall först, sedan streetjazz


huvudvärk

blir ingen commercial i alla fall.. har jätte ont i huvudet så jag stannar hemma.. men imorgon blir det i alla fall dancehall och sedan streetjazz med daniel. Fan vill inte missa commercial men jag mår inget bra...
men jag kommer ändå inte kunna koncentrera mig om jag har ont..  fuck.

men nästa vecka, då ska jag gå på ALLA lektioner, och jag ska inte glömma att ställa mig i kö till de kurser om jag behöver göra det på!
mjau..

Alltså så ser mitt schema ut såhär:

Måndag: 17-18.30 House, 18.30-20 House
Tisdag: 17-18.30 Balett, 18.30-20 Hiphop
Onsdag: 18.30-20 Jazz, 20.30-21.30 Akrobatik om jag vill
Torsdag: 16.45-18.15 Commercial hiphop
Fredag: 17-18 Dancehall, 18-19.30 Streetjazz
Lördag: -
Söndag:
16-17 House

less

jag vet att jag har varit rätt negativ nu ett tag men aa.. jag är less. jag är less på vissa människor, på vissa saker och så vidare. och nu vill inte jag prata mer om det.

Jacke var i alla fall gullig igår, jag var på rätt dåligt humör och vi sms:ade när han var på väg hem, och jag sa att jag kände mig som en höna. Sen när han kom hem hade han varit förbi Ica och handlat lite mjölk och sådant, och även en liten luddig kyckling till mig haha, bara för att jag sagt det där med hönan! Den fick heta Karin . <3

Ska förövrigt dansa commercial hiphop idag, ska bli skoj.,..


Dagens:
Dryck: vill ha kaffe, men no cash
Kläder: mjukisbaggy
Humör: nedstämd
Positiva: commercial idag
Negativa: inga av mina vänner är i skolan
Mat: yoghurt än så länge...
Låt: coppershot - bounty killer


GAH skolångest

Okej. Nu får jag skärpa mig. Håller på att få tokpanik av skolan, för jag har BUS i ett ämne, och IG varning i ett annat and so on... och folk vägrar förstå det här med dansen. JAG KAN INTE SKIPPA DANSEN, okej?! Vårterminen kostar 6000:- och varenda kurs är viktig, i alla fall baletten, housen, hiphopen, commercial hiphopen, dancehallen och streetjazzen, OJDÅ det var ju bara 5 kvällar av de 6 kvällar som jag måste gå på. Det är bara onsdagar som jag ibland kan skippa om det skulle vara viktigt. Som idag t.ex, måste träna på hiphopen och städa och tvätta idag.
Fan i helvetes jävla skit (ursäkta mitt ovårdade språk) ! Jag måste fixa medieproduktionen men jag vet inte hur!
Jag vill verkligen gå ut med fullständiga betyg, men jag vet inte alls hur det här ska gå... Jag har sådan otrolig ångest över allt det här... skitskola... jag vet att det är bara är ca 1 månad kvar (vi har ju 4 veckors praktik då vi inte är här) men det är jobbigt! Jag vet knappt vad jag babblar om nu men jag orkar inte! Jag är trött !!!!!!!

Alltid denna ständiga förvirring...

Jag är så otroligt trött på mig själv... jag blir så arg. Varför måste jag vara så slarvig? Jag försöker verkligen att inte vara det men endå så har jag lyckats med denna vecka att både tappa mina nycklar, tappa mitt bankomatkort, glömma bort ett prov och glömma mitt bibliotekskort hemma är jag skulle biblioteket... nycklarna fick jag dock tillbaka men kortet har jag spärrat .... gaaah... jag orkar inte vara mig själv ibland!!
Dessutom som toppen på allt glömde jag att ställa mig i kö till baletten, så ingen balett för mig igår!

Hiphopen däremot gick jag förstås på eftersom jag är anmäld till den, och det gick skitbra! Även om läraren fortfarande är rätt läskig så är han rätt rolig ibland, har rätt blandade känslor för honom haha...
Vårshowen i år kommer bli riktigt bra tror jag... och i början så är det bara fyra par som dansar och sedan kommer alla andra in, och jag är med i ett av dom paren!  Yay! Känns väldigt bra för början är riktigt snygg.
Ska träna hemma idag och inte gå på jazzen... måste sätta den där koreografin annars är jag stekt!

Svett deluxe efter dansen, och ett suddigt ansikte
 (min mobilkamera sucks ass...)
mjau

Dagens:
Dryck: kaffe <3
Kläder: baggy
Humör: ganska glad
Positiva: hiphopen <3
Negativa: kissnödig som FAN
Mat: god lunch i skolan!
Låt: message - elephant man

mjau

förövrigt så ska jag dansa balett och hiphop idag! och Mirandag kommer till hiphopen, stackars sjukling!

hip to da hop ! Ska bli skoj och fortsätta missy-koreografin!

såhär ser jag ut idag:

image32


3 timmar House

japp igår dansade jag house i tre timmar i streck... skojar inte om jag säger att jag var halvdöd efter det.
Dock så var det första gången den här terminen som jag tog f/m klassen innan den avanc.
Mycket bra drag ska jag säga er! För på den första klassen kör vi massa koreografi, och sen på andra klassen så kör vi samma fast går snabbare fram, och då får jag tid att utveckla koreografierna och köra min egen house stil (eftersom house är väldigt individuellt) eftersom jag då på andra klassen redan kan koreografin. Dessutom lägger Sabina (läraren på båda klasserna) in mycket individuell träning på den avancerade och det behöver jag. Är förstås väldigt slutkörd i slutet som sagt men det är så sjukt kul! Och det gick väldigt bra igår.

Råkade spruta ner en kvinna med mandarinsaft igår...
Jag satt och käkade en mandarin på tunnelbanan, jag åt den som ett äpple istället för i klyftor, och så ser jag i ögonvrån hur kvinnan torkar sig i ansiktet, ser då även att det går en stabil stråle med mandarinsaft från min mandarin på hennes ansikte och kläder... Då skämdes jag och hon såg väldigt olustig ut... Men jag sa förlåt i alla fall..

Jag hatar morgonar förövrigt! Tidiga jävla morgonar! Jag är alltid så grymt förvirrad, jag vet knappt vad jag heter på morgonen... jag går runt och gör ingenting som jag borde.. flummar mest runt i min egen värld. Det kan se ut ungefär så här: Går upp fast jag knappt är vaken, går in i badrummet och står där en stund utan att fatta vad jag egentligen ska göra, när jag väl kommit på det går jag ut och tar på mig underkläder, börjar bre en macka men får för mig att jag ska göra något annat så jag lämnar den och ställer min framför spegeln.. står där en stund och undrar sen vad fan jag håller på med, går tillbaka och fortsätter och ja... ungefär så ser det ut för mig på morgonen... total förvirring..

Dagens:
Dryck: o'boy
Kläder: baggy
Humör: förvirrad?
Positiva: att det gick bra igår på housen
Negativa: denna förvirring och trötthet
Mat: ostmackor
Låt: extacy - BTNH

wacking & friterade bananer

Igår kväll var jag och Jacke med mina föräldrar på en kina restuarang här i Täby och käkade middag, för att fira Jacke som fyllde år förra söndagen... det var väldigt gott och trevlig. Efterrätten är den bästa jag vet och tar alltid den när jag är på kinesisk restuarang: friterad banan med vaniljglass och sirap, mums!
Dock så kunde jag inte låta bli att fnissa lite i smyg för servitrisernas uttal... känner mig lite taskig men det är ju faktiskt så att när man talar kinesiska eller dylikt så använder man helt andra delar av tungan än vad vi gör så det låter säkert lika roligt om vi försöker oss på deras språk... :)
  Senare när vi kom hem så satte jag mig vid datorn och spelade Sims och Jacke placerade sig i sin sittligg ställning i soffan och spelade Saints Row om jag inte minns fel... det är lite nördvarning på vårat förhållande ibland.. för där satt vi på våra platser framför varsin spelkonsol och spelade fram till ungefär två, tre på natten, bör även tillägga att vi kom hem vid åtta på kvällen. Haha vi är så charmiga...

Idag så har jag varit aktiv! Var ganska trött imorse och hade egentligen ingen lust att röra mig utanför lägenheten, men jag ville ju samtidigt gå på Maggies house lektion på danscenter idag som jag så många söndagar i rad tänkt gå på men aldrig blivit av, så idag pallrade jag mig dit. Och det är jag mycket glad för! Hennes house stil är väldigt speciell och väldigt svår! Även fast det är rätt låg nivå så är hennes steg mycket kluriga.
Men det bästa kom sista kvarten/tjugo minutrarna: wacking! Wacking är en stil inom housen som kommer mestadels från disco och locking, där man "dansar med armarna" så att säga och mest har ett gung och en puls i kroppen. Man flänger med armarna och grejer och fixar och trixar (mjölksyra....) och det är sjukt kul! Eller alltså man dansar med resten av kroppen också förstås men fokusen är på armarna..

Kolla in här så får ni se vad det handlar om:


Dagens:
Dryck: vatten
Kläder: träningskläder
Humör: glad
Positiva: wacking på maggies klass!
Negativa: att det tar lång tid från söder till norrort
Mat: hummus med avokado på macka!
Låt: Oh my gosh - Basement Jaxx


addicted

Japp, det har hänt igen. Sims 2.
Jag är beroende, igen. Jag kan bara inte slita mig från skärmen.
Speciellt inte nu när de kan få en karriär inom dans, haha... jag är så fjantig... men det är verkligen så!
Sims 2 Fritid heter det nyaste tillskottet av expansion paket.. och jag har alla... jag har ALLA Sims 2 spelen ...
Haha... jag är sjuk...

Förövrigt så är snabbmakaroner en av det bästa uppfinningarna i världen!


upp upp och iväg!

Ska alldeles strax åka till dansen, bussen går om en kvart! Har varit hemma idag, för jag orkade inte med att vara ensam en dag till.. det suger sjukt hårt kan jag lova er...
Hinner inte skriva så mycket mer nu, men här är en nytagen bild med dagens dansoutfit (ska dansa commercial hiphop idag) :

image31

kompis

Nu är iaf Ida här det känns bra! :)

En jätte härlig bild jag hittade i ett galleri på badboll, vet inte varför jag tyckte om den så mycket men jag gör det i alla fall måste jag säga!

image30

ensam

jag känner mig väldigt väldigt väldigt ensam...jag har inga vänner i klassen just nu.. för mina vänner är i egypten. Igår var det okej för då hade vi halvdag och i förrgår hade vi ju Historia A tillsammans med Maidas klass.
Men jag funderar på om jag verkligen ska gå till skolan imorgon?

Mobilbloggar

Är på väg hem från dansen nu. Jag är på mycket bättre humör nu för det gick så bra idag! Dock så ville jag inte alls åka och dansa tidigare idag? Vet inte vad det var för fel på mig men jag hade verkligen inte lust?! Jag kände mig jätte skyldig också just för att jag kände så.. Men jag tänkte att det när jag kom dit så skulle jag bli mitt gamla jag igen, och så rätt jag hade! Det var underbart att komma igång igen! Jag blev lite rädd för mig själv där ett tag haha..

Förresten så är det svinkallt ute gah!!

motsattsdag ännu en gång

japp ballet + hiphop idag.
Är dock lite ledsen för Mirandah är sjuk och ska inte vara med. Och jag känner mig otaggad, och det känns ännu mer jobbigt.. vet inte varför det är så men har känt mig ganska nere de senaste dagarna även om det kanske inte framgått i mina blogginlägg... Vet inte vad det är med mig riktigt men mitt självförtroende har inte vart det bästa på senaste.. vissa dagar bättre och andra dagar katastrof, men det ligger oftast på ett minus så att säga.
Och det här med självförtroende handlar inte bara om utseende utan prestation också...
Tänk så kommer jag inte in på någon dansutbildning till i höst? Tänk så blir jag aldrig bättre? Kommer jag någonsin kunna göra en ordentlig piruett? Kommer jag fixa kursen i skolan som jag har BUS i? Vad har egentligen hänt med mitt och Mikaelas projektarbete? Vart i helvete ska jag ha min praktikplats? osv osv...
Sen finns det en del saker med utseendet också men det orkar jag inte gå in på... dessutom hatar jag och ha sådana hära klago dagar men ibland kan man inte rå för det...
Det är i alla fall pga av alla tankar kring det jag just skrivit om som dessutom gör att jag inte kan somna om kvällarna längre, jag försöker verkligen tänka på annat men oftast så slinker tankarna in i samma spår igen...

Nej nu ska jag lägga av, dags att sluta gnälla det finns människor som har det mkt värre än jag...
Ska i alla fall göra om "Dagens" lite granna, här har ni den nya:
(för övrigt dagens mat är inte allt jag ätit den dagen utan det bästa)

Dagens:
Dryck: kaffe
Kläder: mjukis och fleecetröja *murr*
Humör: ganska nere faktiskt..
Positiva: träningen börjar igen...
Negativa: att jag är så otaggad
Mat: jordgubbsyoghurt
Låt: Big daddy kane - smooth operator


image29
Jag för några månader sen kanske?

heldag istället för halvdag

hm brukar ha sovmorgon på måndagar... men idag skulle vi ha heldag pga en hel del olika saker som jag inte orkar rabbla upp...
Det var i alla fall väldigt kul i lördags. Kom en del folk till oss och firade Jacke och de flesta var fulla som kastruller. Speciellt Jacke haha.. och jag var redigt full också.. Jonas och Drol hade med sig vaniljlikör som de gjorde kaffe shots med (tyckte att jackes syster sa att de kallas Hot Shots?) , det var likör i botten, varmt kaffe på det och sen grädde! Jätte gott var det! Sen gjorde jag en hel grogg på det, eller jag gjorde kaffet i en vanlig kopp precis som jag brukar ha det sen hällde jag i en okänd mängd likör... var väldigt gott faktiskt, fast jag hade även druckit en okänd mängd öl innan så jag vet inte hur gott det var egentligen.....

1 år idag med min Jacke, jag älskar dig så mycket! Du är underbar och den bästa pojkvännen man någonsin kan ha! Är så lycklig att jag har dig! <3

image27

festis

Idag är det lördag och jacke fyller år imorgon, så hans käre fader och respektive var här och fikade. jag och jacke hade städat så det var så fint så när de kom hit :) kaffe och  bullar bjöds det på också! inte det dåligt det inte kan jag tala om!

Igår var jag i Täby Centrum och handlade present till Jacke... det gick inte så bra :/ men får hoppas på att han gillar den i alla fall... allvarligt talat jag är verkligen sämst på presenter till honom.. till andra , kompisar och så, är jag riktigt bra på presenter! De blir oftast roliga och personliga! Speciellt när Jess och jag slår våra kloka huvuden ihop.. som t.ex. när Henke fyllde år förra året och han var helt inne i spelet "Viva Piñata" (ja det är ett 360 spel från 3 år och uppåt...) så han fick ju det självklara: en riktigt piñata! Hur bra som helst! Och när jess fyllde 18 så ville hon ha en hund, och hon fick en schäfervalp av mig (från BR och inte alls särskilt levande men ändå..). Superbra, men till Jacke detta året så gick det inte alls bra! jaja, får väl se hur han reagerar...

image26

IIkväll ska vi i alla fall ha lite fest här! Kommer hit lite folk och så blir det öldrickning, mycket trevligt :)
Synd bara att Mirandah inte ville komma... hade gärna haft henne här! Känns lite konstigt nu när jag inte träffat henne på ett tag med tanke på att vi annars ses 6 dagar i veckan i och med dansen..
 I miss my confused crazy friend!! </3


Dagens:
Dryck: kaffe
Kläder: baggy jeans och snyggt linne yay!
Smink: fest sminkad (?)
Positiva: fest ikväll
Negativa: att jackes present fortfarande är SÄMST
Mat: bullar !
Låt: Big Daddy Kane - Calling Mr. Welfare


image25
 Påväg till Täby C igår

RSS 2.0